Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων (ΔΗ.ΠΕ.Θ.Ι.) ιδρύθηκε το 1983. Μέχρι τον Απρίλιο του 2017 έχει ανεβάσει 112 επαγγελματικές θεατρικές παραγωγές με το δραματολόγιο του να περιλαμβάνει έργα: αρχαίων Ελλήνων (6), νεοελληνικά (50), κλασικά (17), σύγχρονα (21) και διασκευές (18).

Τα έργα αυτά παρουσιάστηκα από τις 4 σκηνές του θεάτρου (Κεντρική, ΝεανικήΠαιδική, Νέα και Πειραματική) στην έδρα του και σε πολλές μεγάλες περιοδείες, καλύπτοντας πάνω από 300 διαφορετικούς τόπους σε όλη τη χώρα και το εξωτερικό. Δόθηκαν συνολικά 3.888 παραστάσεις που παρακολούθησαν 849.533 θεατές.

Επίσης, το θέατρο ανέπτυξε ποικίλη πολιτιστική, καλλιτεχνική και εκπαιδευτική δραστηριότητα σε πολλούς τομείς ενδιαφέροντος του, λειτουργεί μόνιμα δανειστική θεατρική βιβλιοθήκη στο χώρο των γραφείων του, έκθεση των δραστηριοτήτων του στο φουαγιέ του θεάτρουΚαμπέρειο”, ενώ παρέχει βοήθεια (σκηνικά, κοστούμια, φροντιστηριακό εξοπλισμό, ειδικευμένο προσωπικό) όποτε ζητηθεί και είναι εφικτό από τις δραστηριότητες του.